Gewoon uw recht kunnen halen

24/7 verzekerd van juridische hulp


Met een rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd tegen de kosten van juridische hulp bij een geschil. Een juridisch geschil kan altijd en onverwachts ontstaan. Denk aan een meningsverschil met uw huisbaas, op de werkvloer of als deelnemer aan het verkeer. Met een rechtsbijstandverzekering staat u er niet alleen voor.

De rechtsbijstandverzekering bestaat uit een aantal modules waaruit u kunt kiezen en uw rechtsbijstandverzekering kunt samenstellen.

Algemene informatie over deze verzekering


Wilt u in een oogopslag zien wat de belangrijkste kenmerken van deze verzekering zijn? Bekijk dan onderstaande Verzekeringskaart! Hierop kunt u gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis.

Deze Verzekeringskaart geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

LET OP: aan deze algemene verzekeringskaart kunt u geen rechten ontlenen.

Iedere verzekeringsmaatschappij hanteert eigen verzekeringskaarten die dus kunnen afwijken! Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent, dan moet u de polisvoorwaarden lezen!

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met deze verzekering krijgt u juridische hulp van juristen van verzekeraar bij een onverwacht conflict. Ook zijn andere kosten gedekt tot een bepaald maximum, bijvoorbeeld proceskosten, kosten van onafhankelijke deskundigen, etc.

Waar verzekerd?

U bent verzekerd bij conflicten in Nederland, maar soms geldt de verzekering ook in de gehele EU (Consument & Wonen (behalve woning), Inkomen), soms zelfs over de gehele wereld (Verkeer).

Hierbij geldt dat de verzekeringnemer in Nederland woonachtig is.

Wat is verzekerd?

U kunt zelf kiezen waarvoor u wel of niet verzekerd wilt zijn. Deze verzekering kent een aantal modules die u kunt verzekeren.

Keuze: Verkeer

Juridische hulp als u schade wilt verhalen die u in het verkeer hebt opgelopen. Bijvoorbeeld schade aan uw auto door iemand anders. Geldt voor alle deelname aan het verkeer, dus ook lopen, fietsen, skiën en varen.

Keuze: letsel

Juridische hulp als u letselschade op een ander wilt verhalen. Bijvoorbeeld na een aanrijding, arbeidsongeval, of door een medische fout.

Keuze: wonen

Juridische hulp bij een conflict over huur, (ver)koop of (ver)bouw van uw woning. Of conflicten met buren of de overheid over uw woning.

Keuze: werk & inkomen

Juridische hulp bij een conflict met werkgever of uitkeringsinstantie.

Keuze: aankopen

Juridische hulp als u een conflict hebt over spullen of diensten die u koopt. Zoals bijvoorbeeld over een keuken, een vakantieboeking of over energie of telecom.

Keuze: familie & relaties

Juridische hulp bij een conflict over bijvoorbeeld een erfenis.

Keuze: fiscaal & vermogen

Juridische hulp om in beroep te gaan tegen een beslissing van de Belastingdienst. Of bij een conflict over een tweede huis of over vermogensbeheer.

Wanneer geen juridische hulp

U krijgt geen juridische hulp als u het conflict te laat meldt. Of wanneer u de benodigde module niet hebt verzekerd. Ook bij opzet en bestaande conflicten bent u niet verzekerd voor juridische hulp. Soms ook niet bij echtscheiding. Bij zakelijke conflicten krijgt u ook geen hulp.

Vrije keuze rechtshulpverlener

Als uw conflict voor een rechter moet komen, mag u zelf een rechtshulpverlener kiezen. Daarbij gelden enkele voorwaarden. Ook als de tegenpartij eveneens bij dezelfde verzekeraar is verzekerd, mag u vaak zelf een rechtshulpverlener kiezen.

Let op

Meld een conflict direct bij ons kantoor voordat u een andere actie onderneemt. De verzekeraar zal proberen het conflict dan zo snel mogelijk op te lossen.

Wachttijd

Voor deze verzekering geldt geen wachttijd. Nadat u de verzekering hebt afgesloten, zijn conflicten die daarna ontstaan gelijk verzekerd.

U bent direct verzekerd, tenzij u op het moment van aanvragen wist, of kon weten, dat er een geschil zou kunnen ontstaan.

Maximum kosten en drempel

Er zit een maximum aan de externe kosten die verzekeraars vergoeden voor uw juridische hulp. U krijgt geen juridische hulp als uw zaak over minder dan bedrag x gaat. Dit geldt niet voor het verhalen van schade of bij een strafzaak.

Af­slui­ten, wij­zi­gen en stop­pen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Na het eerste jaar kunt u de verzekering dagelijks opzeggen.

Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan Simonis Financial Consultancy | Financieel Zeker. Stuur een e-mail naar clemenssimonis@financieel-zeker.nl. Of bel met 0635623922!

Meer informatie of een persoonlijk advies?

Maak hier een afspraak!

 

Vraag bij Simonis Financial Consultancy | Financieel Zeker om een goéd advies!


Kies de juiste dekking en betaal niet te veel premie!